Else Groep heeft voor een Roomkaas fabriek een hersluitbare spuitmond ontwikkeld waarmee op een eenvoudige manier mooie garneringen met roomkaas kunnen worden gemaakt. De vernieuwde spuitmond staat garant voor gemak, hygiëne en houdbare kwaliteit, ook bij lage temperaturen.


Nauwkeurige maatvoering belangrijk voor hygiëne en kwaliteit
De engineers van ProProduct (partner in de Else Groep) hebben de Roomkaas fabrikant geassisteerd bij het verder uittekenen van de verschillende onderdelen van het spuitmondje. Deze bestaat uit een eenvoudig te verwijderen seal met trekclipje, het spuitmondje zelf en een hygiënische afsluitdop. De maatvoering voor het laten aansluiten van de onderdelen luistert heel nauw om de kwaliteit van het product te kunnen garanderen. Op basis van de technische tekeningen zijn drie matrijzen gemaakt waarmee Else Plastic (partner in de Else Groep) de verschillende onderdelen kan spuitgieten. Ook is er een speciale productiemethode ontwikkeld die rekening houdt met het volautomatisch afvullen en sealen van het product.