Het laspistool van Silicon wordt veel gebruikt op scheepswerven en in de ovenbouw. Omdat daar vaak in kleine en donkere ruimtes wordt gewerkt, moet het laspistool zo compact mogelijk zijn. Deze wens heeft ProProduct vertaald in een herontwerp, dat naast een compactere vorm ook zorgt voor een betere ergonomie. Hierdoor kan het apparaat langdurig achtereen gebruikt worden.

Om in het donker nauwkeuriger te kunnen werken, zijn er twee led-lampjes aan de voorzijde van het apparaat toegevoegd voor beter zicht.

ProProduct heeft eerst gekeken hoe het laspistool in de praktijk gebruikt wordt. Op basis daarvan zijn er diverse vormgevingsconcepten, prototypen en 3D-files gemaakt om tot het beste ontwerp te kunnen komen. Vervolgens heeft ProProduct een tweevoudige matrijs laten maken om het laspistool te kunnen laten spuitgieten door partner Else Plastic.

silicon laspistool 3

.