Deze kunststof jasmijnplanthouder is voor Hanka Gartenbau ontwikkeld ter vervanging van de traditioneel toegespaste bamboestokken.

Ook de 2 voudige matrijs is in eigen huis vervaardigd. Met behulp van inzetdelen kan de jasmijnplanthouder met één matrijs in 3 verschillende lengtes geproduceerd worden.

Met de traditionele methode worden drie losse bamboestokken in de pot gestoken en bovenin gefixeerd met een kunststof houder. De plant moet op meerdere plaatsen op de stokken worden gefixeerd met een speciale bindtang. Dit is een tijdrovende klus die handklachten veroorzaakt.

Bij de nieuwe houder zijn de drie stokken geïntegreerd in één onderdeel. De benen zijn voorzien van haakjes waaraan de plant snel en eenvoudig bevestigd kan worden. De voordelen van deze nieuwe ontwikkeling zijn de lagere productprijs, besparing op arbeidstijd en arbeidsvriendelijkheid.

hanka jasmijnplanthouder 4